Çay tiryakileri çok sevdi! Sıfır acılığın formülü: Tadı, kokusu, rengi tam oturuyor
Birçok kişinin kırmızı çizgisi olan çay tüketimi, acı olduğunda damakta farklı bir tat bırakıyor. Bu vazgeçilmez içeceği sık sık tüketenler ise demlemede bazı püf noktalara dikkat ediyor.
Çayın lezzetini ve kokusunu ufak püf noktalar sayesinde değiştirmek oldukça basit. Çay tiryakileri tarafından uygulanan bu yöntem çayda oluşan acı tadın ortadan kalkmasını sağlıyor. İşte çayın acı tadından kurtaran yöntem.
Kültürlere göre demlemesi de farklılıklar gösteren siyah çayı demlerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar mevcut. İlk olarak çayo demleyecek miktarda su kaynatıp siyah çaydan demliğin içine ekleyin. Ardından kaynamış suyu kuru çayın üzerine ilave edin.
Çayı demlediğiniz için azalan suya tekrar su ilavesi yaparak ocağa koyun. Demlikte olan kuru çay taneleri demliğin dibine çökene kadar beklenmesi gerekiyor.
Daha berrak ve lezzetli bir çay yapmak için demliğe eklenen suyun temiz olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bunun için genellikle içme suyu kullanmaya özen gösterebilirsiniz.
Sakladığınız çayı muhafaza etme şekli de bir o kadar önemlidir. Kavanozları karanlık bir ortamda sakladığınıza ve rutubet oluşmadığına emin olun. Kuru ve karanlık ortamda muhafaza ettiğiniz siyah, çay kendi lezzetini uzun süreler boyunca koruyabilir.
Çay demledikten sonra beklemek yerine kısa bir sürenin ardından içme aşamasına geçebilirsiniz. Ancak çayın en azı 20 dakika demlenmesine izin vermeniz gerekiyor. Daha erken sürelerde tüketeceğiniz çay tam olarak hazır olmamış demektir.
Çay demlendikten sonra kısa süreliğine dinlenmeye bırakılması da etkili püf noktalardan biridir. Demlikteki çay yapraklarının tamamen dibe çökmesinde etkili olan bu yöntem, çayın acılığının gitmesini sağlar.
Bu püf noktalar haricinde dikkat edilmesi gereken bir diğer şey ise tükettiğiniz çayın kalitesi. İyi bir çay demlediğinizde tükettiğiniz çay hem daha lezzetli hem de daha verimli olabilir.